Spreken

Spreken is een complexe bezigheid. Bij het produceren van één klank zijn zo’n 100 spieren betrokken. En aangezien we zo’n 15 klanken per seconde produceren gebruiken we tijdens het spreken 1500 spieren per seconde! Deze spieren moeten ook nog allemaal aangestuurd worden door je brein. Geen wonder dat het spreken niet altijd vlekkeloos gaat. Iedereen kent wel haperingen, onduidelijkheden, fouten of pauzes in de spraak. Helemaal niet vreemd!

Spreken en zelfvertrouwen

Toch hebben we deze haperingen, fouten of pauzes liever niet. Aangezien spreken één van de belangrijkste middelen is om jezelf over te brengen. Wanneer je spreekvaardigheid niet zo best is of je stottert, kan dit een flinke aanslag zijn op je zelfvertrouwen. Je wilt immers goed overkomen en dat lukt dan voor je gevoel niet.

Spreekangst

Het kan zelfs zo de leiding nemen dat je communiceren met anderen het liefst gaat vermijden of zo weinig mogelijk doet. En al zeker niet voor een groep. Je ontwikkelt dan spreekangst.

Spreeksucces.nl kan je helpen

Spreeksucces helpt je spreekvaardigheid een boost te geven. Zodat je zekerder van jezelf kan zijn en je je spreekangst kan overwinnen. Op deze website kan je van alles vinden over spreken, of bepaalde spreekstoornissen als stotteren. Spreeksucces helpt je graag een goede houding te ontwikkelen tijdens en tegenover het spreken en leert je duidelijker en beter spreken!

Blijf op de hoogte

[yks-mailchimp-list id="4be02d3ee9"]

Social

twittericon

Jij en spreeksucces

Goed kunnen communiceren is belangrijk. Het zorgt er zelfs voor dat je meer uit het leven kunt halen. Dat je meer geluk ervaart. Spreeksucces helpt jou het meeste uit jouw communicatie te halen.

Meer

Privacy Policy