Stotteren

Ongeveer 1% van de mensen stottert. Dat betekent dat ze moeite hebben om vloeiend te spreken. Lastig, omdat het dan moeilijker wordt om boodschappen over te brengen. Stotteren ontstaat vaak in de peutertijd of kindertijd en kan verschillende oorzaken hebben. Stotteren gaat soms vanzelf over naarmate de leeftijd vordert. Is dit niet het geval dan blijf je stotteren, ook op latere leeftijd.

Stotteren en je zelfbeeld

Niet alleen het stotteren zelf is vervelend, het kan ook veel onzekerheid met zich meebrengen. Zeker in je jeugd, waarin je het vaak erg belangrijk vindt hoe je overkomt. De problemen die je van binnen met het stotteren ervaart wordt ook wel het verborgen stotteren genoemd. Kinderen en pubers kunnen hier erg veel last van hebben. In je volwassen leven heb je vaak al veel trucjes verzonnen om ermee om te gaan. Zodat je misschien een patroon hebt ontwikkeld van het vermijden woorden of letters, of van het spreken in zijn geheel. Sommige mensen ontwikkelen hierdoor een spreekangst.

Hulp is mogelijk

Door jouw spreekvaardigheid te verbeteren, je spreekangst te overwinnen en vermijding op te heffen wordt je bij spreeksucces van het stotteren afgeholpen. We richten ons onder andere op articulatie, houding, spreektempo. Zo leer je duidelijker en zelfverzekerder spreken.

Blijf op de hoogte

[yks-mailchimp-list id="4be02d3ee9"]

Social

twittericon

Jij en spreeksucces

Goed kunnen communiceren is belangrijk. Het zorgt er zelfs voor dat je meer uit het leven kunt halen. Dat je meer geluk ervaart. Spreeksucces helpt jou het meeste uit jouw communicatie te halen.

Meer

Privacy Policy